Urška Jež predlagana za članico Upravnega odbora Prešernovega sklada

Asociacija, 14. junij ― Vlada Republike Slovenije je članico urpavnega odbora Društva Asociacija in dolgoletno delavko v nevladni kulturi Urško Jež predlagala za eno izmed članic Upravnega odbora Prešernovega sklada. Njen predlog zdaj čaka na potrditev s strani Državnega zbora, kjer pa smo v društvu prepričani v njeno potrditev. Dosedanjemu upravnemu odboru se mandat izteče septembra letos, ko bo … Preberi več o Urška Jež predlagana za članico Upravnega odbora Prešernovega sklada

Najava novega javnega razpisa za zeleni prehod v kulturi

Ministrstvo za kulturo, 14. junij ― Ministrstvo za kulturo bo predvidoma 21. junija 2024 objavilo nov javni razpis za zeleni prehod v kulturi. Z njim bo podprlo uvajanje zelenih praks v kulturi in spodbudilo razvoj inovativnih zelenih pristopov. S tem bo omogočilo spremembe pri upravljanju organizacij, prizorišč in kulturnih dogodkov, posredno pa o pomenu zelenega prehoda ozaveščalo tudi širšo javnost.

Dodatna sredstva za javno kulturno infrastrukturo

Ministrstvo za kulturo, 13. junij ― Vlada je odobrila tri milijone evrov za nujne investicije v Slovenskem narodnem gledališču Maribor (SNG Maribor) in dva milijona evrov za drugo fazo izgradnje zunanjega avditorija Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica (SNG Nova Gorica), ki bo v celoti dokončan predvidoma spomladi 2025. Poleg tega se za 500.000 evrov povečujejo sredstva za avdiovizualno produkcijo.

Avtorska pravica je premoženje

Motovila, 12. junij ― Poslušajte podkast "Avtorska pravica je premoženje", ki ga je pripravil Novičnik za samozaposlene v kulturi. V pomoč avtorjem do bolj urejenih razmerij z naročniki in do boljšega razumevanja avtorstva. The post Avtorska pravica je premoženje appeared first on Motovila.
še novic